VILPUN PÄIVÄ 8.3.2020 klo 11-15

VILPUN PÄIVÄ 08.03.2020 klo 11-15 OHJELMA

Jumalanpalvelus klo 10,00 seurakuntakodilla
-kirkkokuoro mukana

klo 11.00 alkaen VILPUN PÄIVÄN KAHVIT -Vilppulan kunnantalo
-Koski-Folk soittaa
-Soppatykki pihassa: Etelä-Vilppulan kylät ry
-Perinnehuoneessa kodinhoitajien työpukuja yms.
-Historian kirjoja myynnissä

klo 13.00 Avaus ja tervetuloa
-Vilppulan Veijarin nimeäminen
-Kodinhoitajien työ ennen ja nyt
-Makupaloja ”Reissujen reissu”, kesäteatterin näytelmästä
-Kanteleen soittaja Rauno Nieminen soittaa Hanna Ryynäsen kanssa ja kertoo kanteleen historiaa. Saamme oman kylän pojan kylään. Vilppulasta tulee monia taitajia.

SARIJÄRTWI CANDLET

Sarijärtwi Candlet on perustettu kesällä 2018, kun kolme kanteleensoittajaa kohtasivat Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla.

Yhtyeessä soittavat soitinrakentajamestari, musiikin tohtori Rauno Nieminen sekä kanteleensoittajat Hanna Ryynänen ja Senni Heiskanen. Näiden kolmen muusikon yhteisenä intohimona on Saarijärven kanteleen soittoperinne.

Rauno Nieminen on aloittanut kanteleen rakentamisen Kolhon Uittosalmella 1970-luvulla. Hanna Ryynänen ja Senni Heiskanen opiskelevat kanteleen soittoa Sibelius-Akatemiassa kansanmusiikin aineryhmässä. Kanteleyhtyeen ohjelmisto koostuu pääasiassa keskisuomalaisista ja hämäläisistä sulkusoittotyylillä soitetuista perinnesävelmistä. Trio äänittää debyyttialbuminsa kesällä 2020.

Saarijärven kanteleen soittoperinteen, niin sanotun sulkusoittotyylin, ylläpitäminen ja vaaliminen on triolle sydämen asia. Keväällä 2019 Sarijärtwi Candlet järjesti yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmän sekä Kanteleliiton kanssa Ensimmäisen Valtakunnallisen Saarijärven kantele- seminaarin.

Orkesteri soittaa Vilpunpäivillä duona, sillä Senni Heiskanen opiskelee Tanskassa. Konsertissa kuullaan Saarijärven kanteleita ja kanteleen historiaa, sekä kantelesävelmiä vilppulalaisen Aarne Moision ohjelmistosta. Konsertissa kuullaan myös vuonna 1946 Kolhon kanteletehtaalla rakennettua kannelta.

Linkkejä:https://www.facebook.com/Sarijärtwi-Candlet-2165878573534698/

 

 

TERVETULOA VILPUNPÄIVILLE

VILPPULA-SEURA RY